Weblogberichten
-
Mam, dit is wat je zoekt!
‘Volgens mij heb ik twintig jaar geleden in Ladispoli een Bijbel van jullie gehad! Ik weet trouwens zeker dat er toen veel gezinnen tot geloof zijn gekomen.’
-
Leven in de schaduw van het Hakenkruis
Frieda Roos van Hessen, begaafd concertmusicus met een rooskleurige toekomst, werd na de Nazi invasie in Nederland een opgejaagde vluchtelinge. Ondergedoken tot het einde van de oorlog ontsnapte ze aan het gruwelijke geweld. Maar toen volgde de ontstellende ontdekking: haar hele familie was in concentratiekampen omgekomen. Ze vond innerlijke genezing door de liefde van haar Messias.
-
Kerstavond in de synagoge
Kerst is een feest waar de Joodse gemeenschap zich over het algemeen verre van houdt. Begrijpelijk. Toch zijn er ultraorthodoxe Joden die ieder jaar op kerstavond samenkomen. Het gaat om de traditie van Nittelnacht.
-
Joodser dan ooit
“Mijn verhaal is niet heel spectaculair hoor”, verontschuldigt Ronny Bettelheim zich als we aan het interview beginnen.
-
Joodse pianist vindt rust bij Jezus
Benjamin Hersh, een Joodse pianist, componist en evangelist, is onlangs geïnterviewd door de gepensioneerde CWI Field Worker David Bond op een Joodse Awareness Day gehouden in de Kenist Evangelical Church. Benjamin vertelde hoe zijn leven is veranderd toen hij tot geloof in Jezus kwam en welke invloed dit had op hem als Jood zijnde.
-
Joodse dokter ontmoet de grote Geneesheer
De Joodse dokter Sternberg is diplomaat van de Amerikaanse Raad van Bestuur van Interne Geneeskunde en gespecialiseerd in medische oncologie. Zijn geloof in de Messias geeft daar een bijzondere dimensie aan.
-
Jona in de Joodse Bijbeluitleg
“Jona beschermde de eer van het kind (dit is: Israël) meer dan de eer van de Vader (dit is God) en riskeerde zijn eigen leven om dat van Israël te redden” (Mechilta).
De geschiedenis van Jona is een populair verhaal om op zondagsscholen en kinderclubs te vertellen. De profeet krijgt de opdracht om aan Israëls aartsvijand, Assyrië, Gods oordeel aan te kondigen. Jona wil niet en vlucht op een schip naar Tarsis in het uiterste westen. Maar aan God kan hij niet ontsnappen.
-
Jom Kippoer: vergeving van zonden, ook voor mij!
Met mijn hele hart zocht ik de vergeving van zonden. Maar toen ik ’s avonds na de plechtigheden van Jom Kippoer met mijn vader de synagoge verliet, spookte er door mijn hoofd: Heeft God mijn gebeden wel gehoord? Welke zekerheid heb ik nu dat mijn zonden vergeven zijn? Lees het bijzondere getuigenis van Louis Goldberg.
Lees meer over "Jom Kippoer: vergeving van zonden, ook voor mij!"
-
In het land of op de Rots
Veel christenen menen dat het belangrijker is om het Joodse volk terug te brengen naar Israël dan hen over de Heere te vertellen. Immers als ze eenmaal terug zijn in het land, komt de verlossing vanzelf. Ik geloof heel sterk dat er een dag zal komen waarop God alle Joodse mensen zal terugbrengen naar het Land. Maar leert de Bijbel dat de fysieke terugkeer van Israël prioriteit heeft?
-
Ik was een probleemkind
In onze vorige uitgave vertelden onze Jong-iB’ers over het prachtige werk van Aviv ministries onder de verslaafden in Tel Aviv. Ex-verslaafde Patrick is één van de medewerkers. Hij gaf ons zijn getuigenis.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 3
- 4
- 5
- ...
- 7
- Volgende pagina