Kennisbank

Weblogberichten

  1. Bijbelstudie-devijgenboom-en-zijn-vruchten.jpg

    De vijgenboom en zijn vruchten

    Piet van der Lugt - 22 oktober 2020

    In deze studie staan we stil bij de symboliek van de vijgenboom. Het is wonderlijk om te zien dat de HEERE in Zijn schepping zulke treffende beelden geeft aangaande Zichzelf en Zijn volk.

    Lees meer over "De vijgenboom en zijn vruchten"

  2. Bijbelstudie-De-vijgenboom.png

    De vijgenboom

    Harry Honigh - 22 oktober 2020

    De vijgenboom is in de Bijbel een beeld van Israël. Maar hoe kan deze boom eerst door de Heere worden vervloekt om daarna week te worden en uit te botten?

    Lees meer over "De vijgenboom"

  3. Passen.png

    De Verworpene, Verrezen en Verheerlijkte

    Jakob Klein Haneveld (1918-1988) - 22 oktober 2020

    In de laatste twee hoofdstukken van het Evangelie van Mattheüs zien wij onze gezegende Heere en Heiland verworpen, verrezen en verheerlijkt. “En toen zij Hem ontkleed hadden, deden zij Hem een scharlakenrode mantel om, vlochten een kroon van dorens, zetten die op Zijn hoofd en gaven Hem een rietstok in Zijn rechterhand.

    Lees meer over "De Verworpene, Verrezen en Verheerlijkte"

  4. De twee pilaren.png

    De twee tempelpilaren

    Piet van der Lugt - 22 oktober 2020

    De priesterdienst onder het oude verbond was in feite een schaduwdienst, zoals verwoord in Hebreeën 8:5: “Deze priesters doen dienst in een afbeelding en schaduw van de hemelse dingen, overeenkomstig een aanwijzing van God die Mozes ontving …”

    In deze Beet Hamidrasj zoeken we naar de symboliek en betekenis van twee opmerkelijke onderdelen van de tempel: de twee pilaren, die ook nog ieder een naam meekregen: Jachin en Boaz. Tevens kijken we naar twee bijzondere koningen, Joas en Josia, die beide in een opmerkelijke relatie tot deze twee pilaren blijken te staan.

    Lees meer over "De twee tempelpilaren"

  5. Bijbelstudie-detweegetuigen.jpg

    De twee getuigen

    Harry Honigh - 22 oktober 2020

    Vóór Christus’ wederkomst zullen in Jeruzalem namens de Heere twee profeten optreden, de twee getuigen (Opb. 11). Ze zullen de wereld waarschuwen voor de rampen en oordelen die staan te gebeuren.

    Lees meer over "De twee getuigen"

  6. Bijbelstudies-Tempel te-Jeruzalem.tif

    De toekomstige tempel in het Jodendom

    Pieter A. Siebesma - 22 oktober 2020

    Veel evangelische christenen menen dat in de toekomst de tempel weer herbouwd zal worden. Maar hoe denken orthodoxe Joden hierover? Verwachten zij de herbouw van de tempel? Zo ja, zullen er dan ook nog offers worden gebracht en zo niet, wat zal dan de functie van de priesters zijn?

    Lees meer over "De toekomstige tempel in het Jodendom"

  7. Bijbelstudie-tijd-van-het-einde.jpg

    De tijd van het einde

    Ton Stier - 22 oktober 2020

    Leven we al in de eindtijd of leven we in de opmaat naar de eindtijd? Een niet onbelangrijk verschil, waar alleen Gods Woord duidelijkheid over kan verschaffen.

    Lees meer over "De tijd van het einde"

  8. Bijbelstudie-De-Thorarol.png

    De Thorarol

    Alfred Esch - 21 oktober 2020

    Hoewel de boekdrukkunst al honderden jaren bekend is, wordt in de synagoge, nog elke sabbat, een Thoragedeelte gelezen van een met de hand geschreven Thorarol. Met recht wordt de Thorarol wel het heiligste voorwerp van het Jodendom genoemd.

    Lees meer over "De Thorarol"

  9. Bijbelstudie-De-Therapeuten.png

    De Therapeuten, een vrome Joodse groep

    Henk Heijkoop - 21 oktober 2020

    De Therapeuten waren een groep teruggetrokken Joden die tien kilometer ten westen van Alexandrië woonden en leefde ten tijde van Jezus. De bekende filosoof en theoloog, Philo Alexandrinus (Philo van Alexandrië) achtte het zijn taak om de kennis omtrent deze onbekende, in stilte levende Joodse groep aan de vergetelheid te ontrukken en ons inzage te geven in hun gewoonten en inzichten.

    Lees meer over "De Therapeuten, een vrome Joodse groep"

  10. Bijbelstudie-De-vleeswording-van-Christus.png

    De Tenach en het Oude Testament

    David van Capelleveen - 21 oktober 2020

    Hoewel we dezelfde boeken delen, is de canonvolgorde van de Hebreeuwse Tenach anders dan die van het Oude Testament. In dit artikel zullen we ingaan op de grote verschillen en op zoek gaan naar een historische verklaring.

    Lees meer over "De Tenach en het Oude Testament"

Sluiten